Repülőgéppel indul a sarkából a Papagayo-öböl felé

almody

Administrator
Staff member
Papagayo-félsziget. A Libériai Nemzetközi Repülőtértől kevesebb mint 40 percre található terület csúcskategóriás luxusüdülőhelyeiről ismert, de Costa Ricában egész évben a legjobb az időjárás, és az ország szigorú környezetvédelmi törvényei szigorúan védik. Az eredmény egy környezetbarát játszótér csúcskategóriás üdülőhelyeken, tele vadon élő állatokkal, pihentető strandokkal, trópusi dzsungelekkel és végtelen szabadtéri lehetőségekkel. Éppen ezért a Papagayo-félsziget a szabadtéri szerelmesek álma, megéri a fröccsöt.

A magánterület kevésbé forgalmas strandokat jelent

Bár a Papagayo-félsziget 1400 hektáros magánterületből áll, Costa Rica összes strandja nyitva áll a nyilvánosság számára. Hozzáférhet olyan gyönyörű strandokhoz, mint a Playa Nacascolo, Playa Manzanillo, Playa Blanca és Playa Cabuyal, és a magánterület azt jelenti, hogy kevésbé zsúfolt, mint sok más területen. Ezenkívül a félsziget 30 strandján a hullámok jellemzően enyhék, köszönhetően a terület védett domborzatának, a buja öbleknek. Emiatt nagyszerűek a kisgyermekes családok számára, és egész évben melegen tartják a vizet.

A Playa Nacascolo egy védett, tószerű, nyugodt menedék a Culebra-öbölben. Mivel nem kapcsolódik közvetlenül a félsziget egyik üdülőhelyéhez, a strand természetesebb érzést nyújt, mivel a nyugodt vizek finoman belefolynak a homokba, a háttérben a sűrű trópusi erdővel. Ha túl sokat süt a nap, keressen árnyékot egy közeli fa alatt. A legjobb az egészben, hogy a Playa Nacascolo ingyenes transzferbusszal érhető el naponta 8 és 17 óra között.

A vízi sportok lehetőségei végtelenek

Csak azért, mert ezen a területen a hullámok nyugodtabbak, nem jelenti azt, hogy nem lehet szórakozni a vízben. A Four Seasons Costa Ricán kívül több mint 20 merülőhely található a Papagayo-öbölben, köztük a népszerű Monkey's Head sziklával, amelyet találóan neveztek el hasonló alakjáról. Különféle rájafajták, köztük a sássás rája, és nagy halrajok láthatók itt. A terület vulkáni története végtelen zugokat és zugokat hozott létre a korallok között, ahol a halak és más trópusi lények elbújhatnak és úszhatnak. A színes halforrás mellett bikacápákat, manta rájákat és polipokat fedezhetünk fel az öböl vizei között.

A nyugodt tenger ideális a kényelmes felfedezéshez kajakkal vagy kenuval. Evezz a nyílt vizeken, és fedezze fel a közeli eldugott strandokat, mint például a Playa Huevo és Playa Palmares, amelyek csak hajóval érhetők el. A mélytengeri halászat népszerű a marlin, a vitorláshal és a kakashal körében is, amelyek mindegyike gyakori ezeken a vizeken. A szörfözés a félszigeten kívüli lehetőség, különösen a kezdők számára, de a tapasztaltabb szörfösök gyakran máshová merészkednek. A legjobb lehetőségek a Playa Grande.

Playa Tamarindo, a kezdő és a tapasztalt hullámlovasok egyaránt szórakoztató célpontja, valamint a Witch's Rock, az ország egyik legjobb szörfözési helye. A túraútvonalak bővelkednek nemzeti parkokban, amelyek egy napos kirándulásra vannak.

Csodálatos kilátás Costa Rica Guanacaste városára a Cerro Pelado-ról

Ha a tengerpart nem az Ön csésze teája, a Papagayo-félsziget 13 mérföldes ösvényekkel büszkélkedhet, amelyek ideálisak túrázáshoz vagy kerékpározáshoz a rengeteg vadon élő állat között a bolygó azon kevés megmaradt trópusi száraz erdőinek egyikében. A túraútvonalak az utak melletti könnyű túraútvonalaktól a nagyobb kihívást jelentő, erdő mélyén tett túrákig terjednek. A hegyi kerékpározás robusztusabb a burkolatlan földutakon. Bármelyik utat is választja, függetlenül attól, hogy melyik utat választja, figyelje a szemét és fülét a fecsegő majmok, balták és a Costa Ricán őshonos 1500 orchideafaj közül sok közül. A Barra Honda Nemzeti Park, a Guanacaste Nemzeti Park, a Santa Rosa Nemzeti Park és a Rincon de la Vieja Nemzeti Park egynapos kiránduláson belül található.

Cipzáras bélés Costa Rica dzsungelében


Érdekes tény: A modern cipzáras bélést az 1970-es években népszerűsítették Costa Rica dzsungeleit tanulmányozó vadbiológusok. Ezzel a közlekedési móddal nemcsak madártávlatból láthatták, amit éppen néztek, de a környezetet sem rontotta, így a ma már jól ismert, környezetbarát zip-line túrákat eredményezett. A Matapalo strand közelében található Diamante Eco Adventure Park egyablakos célpont a kalandokhoz, és itt található Costa Rica leghosszabb óceánparti zipvonala.

Szárnyalj a fák tetején, a háttérben az óceánnal a park húzópályáján, amelyen Superman vonal gyorsabban nyúlik a gyomrodba, mint egy gyorsuló golyó, amikor a part felé repülsz. Az ösvényen egy mini szabadesés, valamint egy Indiana Jones-szerű függőhíd is található az aligátorokon a park állatrezervátumában.

Vadrezervátumok a közelben

Legyen szó sznorkelezésről, úszásról vagy a kormány által szabályozott SINAC védett területekről, Costa Rica számos lehetőséget kínál a vadon élő állatok megtekintésére. Diamante Eco a kalandpark számos különlegessége mellett egy állatrezervátumnak ad otthont, ahol egy pillangó-megfigyelőközpontban sétálva ismerkedhet meg az ország állatvilágával. Lucy, egy kétujjú lajhár, aki az élőhelyükön barangoló jaguárokat, pumákat és majmokat nézi, és még egy helyi hírességgel is találkozik. A félsziget Costa Rica-i kormányhivatalokkal is együttműködik egy ara-rezervátum megnyitásán, hogy segítse a sajnálatos módon veszélyeztetett madárfajok boldogulását és túlélését szülőföldjükön.

Játszhat az Arnold Palmer Signature golfpályán

Egy pihentetőbb tevékenységhez, fogyatékosságától és esetleges haragjától függően, a terület egyedülálló golfélményt kínál. A Four Seasons Resort területén található Ocean Course a Papagayo-félszigeten az Arnold Palmer Signature golfpálya, amelyet a Golf Digest az Egyesült Államokon kívüli legjobb 100 pálya közé sorolt. Ez a 18 lyukú, 72 par bajnoki pálya a félsziget csúcsán található. Folytatva az országos vadvédelmi trendet, az Ocean Course tanúsított Audubon Cooperative Conservation Area. Élvezze a helyi fákat és virágokat, miközben nyitva tartja a szemét a közeli madarakra és fehér arcú majmokra. Ne felejtsen el a golfjátékra is összpontosítani.

Cabana a Planet Hollywood Resortban Costa Ricában

Az all-inclusive üdülőhelyekkel teli Papagayo-félszigeten a medence melletti pihenési lehetőségek végtelenek. Persze a Four Seasons egy párnak jóval több mint 1000 dollár éjszakánként, de ha nyáron jön, Andaz Costa Rica akár 300 dollárt is kaphat éjszakánként. Az esős évszak májustól októberig tart, míg a Papagayo-félsziget Costa Rica szárazabb északnyugati sarkában található. Amikor jön az eső, általában csak délután vagy este láthatók. Az újonnan megnyílt Planet Hollywood Beach Resort kevesebb mint a fele a Four Seasons árának, és két medencével és pezsgőfürdővel várja vendégeit, melyeket napozóágyak és privát kabinok vesznek körül.

Az Airbnb-k is drágák, mivel a félszigeten a legtöbb otthon luxusvilla. Találtunk azonban egy három hálószobás Airbnb-apartmant hat személyre Marina Papagayo-ban, ami fejenként és éjszakánként 163 dollárba kerül. Azt gondolhatja, hogy a Papagayo-félsziget megéri a fröccsöt, csendes strandjaival, zöld erdőivel, védett vizeivel és végtelen szabadtéri lehetőségeivel.
 
Top