De néha a sívakáció kipróbálása jeges kétsávos

almody

Administrator
Staff member
Ez azt jelenti, hogy lépésről lépésre megmászunk egy autópályán, és inkább elakadunk az autóban, nem pedig lefelé a hegyről. A városok közötti közlekedéshez hasonlóan a vonatok segítenek az embereknek elkerülni a forgalmi dugókat a sícélpontok felé vezető úton. Legyen szó egynapos kirándulásokról olyan amerikai metropoliszok közelében, mint Denver, vagy egy hetes kirándulásról idegen országokra Svájcban, a vonatozás a hegyre természetes, szórakoztató és sokkal kevésbé fájdalmas módja a lejtőkön való feljutásnak. Beszélgettünk az ilyesmire szakosodott Vacations By Rail céggel, és felkészítettek minket a legjobb sínyaralásra, amelyet ezen a télen vonattal tölthet.

Winter Park, Colorado

Mivel ez a vonat a Denver's Union állomásról indul, repülhet Denverbe, vonattal a belvárosba, és beugorhat a hegyekbe a Winter Park Expresszel anélkül, hogy beülne az autóba. Ez a vonat az ország egyik legfestőibb túrája, amely a Sziklás-hegységen mászik meg régi bányavárosokon és 31 történelmi alagúton keresztül, miközben elkerüli a városból a síközpontokba vezető, néha fullasztó forgalmat. A kétórás út a Winter parkba vezet, ahol egy egész napos síelést élvezhet, amíg a vonat 16:30-kor vissza nem ér Denverbe.

Mt. Snow és Killington, Vermont


Egy vermonti síelő hétvégéhez nem kell autót találni és a hóval borított forgalom megbirkóznia a hegyekben lejtő New York-iak számára. Vermont leghíresebb üdülőhelyeitől, Mount Snow-tól és Killingtontól rövid autóútra számos vonat szállítja a síelőket és a snowboardosokat. Először is felszállhat az Ethan Allen Expressre, amely alig több mint öt óra alatt viszi az utasokat a vermonti Rutlandbe. Innen egy rövid, félórás transzferútra van Killington. síelők Washington DC-ből, Baltimore-ból; és az Amtrak's Vermonter, amely a Battleboro-n landol, egy rövid MOOver szolgáltatás a philadelphiai Mt.-ről, csatlakozhat New York-i társaikhoz.

Stevens Pass

Nincs szükség láncra, hogy a seattle-iek a Cascade-hegység felé induljanak egy izgalmas lesiklási akcióhoz. Az Amtrak's Empire Builder Seattle belvárosából indul a hegyek felé, és három és fél óra után megérkezik a bájos bajor témájú Leavenworth városba. Élvezze a sífaházakat és az aranyos üzleteket az Icicle állomás közelében, mielőtt felszállna a Stevens Passhoz vezető rövid transzferbuszra, ahol sötétedés után mélyen síelhet Észak-Amerika egyik legnagyobb éjszakai síközpontjában.

Wachusett-hegy


Noha a bostoniak olyan gyorsan panaszkodnának T-re, hogy verset is írhatnának Tom Bradyről, mégis megvan az a különbség, hogy ez az egyetlen olyan nagy amerikai tömegközlekedési rendszer, amelynek teljes egészében sífelszerelésre szánt autója van. Az MBTA Fitchburg Line Boston északi állomásáról indul, és körülbelül másfél óra alatt viszi el a Fitchburg állomásra. Innen felkaphatja felszerelését a kijelölt síkocsiból, és transzferrel a körülbelül 20 percre lévő Wachusett-hegyre. Ez a kijelölt sívonat egész téli hétvégén március 31-ig közlekedik. A magát a világ legjobb porának kikiáltott por könnyen megközelíthető Salt Lake City belvárosából, ahol egy rövid, de festői vonatút a Wasatch-hegységből Ogdenbe.

Az UTA Frontrunner vonat a North Temple pályaudvarról, valamint a reptéri vonat Denverből indul, és kevesebb mint egy óra alatt megérkezik Ogden belvárosába. Innen egy gyors Ski Shuttle busz indul a Snowbasin Resortba. És bár a 2002-es olimpia alpesi lesiklási versenyeinek ez a területe a legnagyobb név a környéken, Ön sincs messze a Por-hegytől.

Kalifornia, Utah és Colorado

Ha nem is síelsz, az Amtrak California Zephyr San Franciscótól Chicagóig az egyik legszebb vonatút Amerikában. De ha síel, akkor szó szerint az expressz vonat a legjobb nyugati síterepekre. Ahogy elhagyja Emeryville-t, Truckee-ban szállhat ki, hogy elérje a Lake Tahoe legjobb üdülőhelyeit: Squaw Valley, Alpine Meadows és Northstar. Térjen vissza Zephyrbe, és irány Salt Lake City, ahol könnyedén felpattanhat az UTA vonatra Snowbasinbe, vagy felfedezheti Park City-t és más üdülőhelyeket autóval. Innen továbbutazás Colorado felé, ahol leszállhat Frasiernél síelni a Winter Parkban, vagy továbbhaladva Glenwood Springsbe, ahonnan könnyen elérhető Aspen, Snowmass és The Highlands.

Kanadai Sziklás-hegység


A Kanadai Sziklás-hegység fensége talán a leglátványosabb hegyi táj Észak-Amerikában, és a legjobb és legikonikusabb módja annak, hogy mindezt a VIA Ra mentén nézzük meg. Il, kanadai útvonal Vancouverből Calgaryba. Bejárhatja Nyugat-Kanadát, felfedezheti az olyan vadon élő állatokat, mint a szarvasok és a medvék, és gyorsan áthaladhat a gleccsereken és a hegyi tavakon. A vonat a Jasper Nemzeti Parkban található Jasper városba viszi Önt, ahonnan egy rövid úttal elérhető Banff és Lake Louise lejtői és nagyszerű szállodái. Nyaralás vonattal, kanadai utazás, valamint Fairmont Chateau Lake Louise és Fairmont Banff Springs Ez egy elég édes nyolc napos csomagot kínál, amely tartalmaz egy éjszakát a szállodában.

Glacier Express Svájc


Azok számára, akik még nem jártak, Svájc télen egy hatalmas síparadicsomnak tűnhet, tele hófödte fákkal és tavakkal, amelyeket magas hegyek vesznek körül. Ez nincs messze. A kis ország könnyen megközelíthető vonattal, Zürichből St. Moritz lejtői, az utazás körülbelül három-négy órát vesz igénybe. Innen felszállhat a Glacier Expressre, ahol nyolc órás út vezet a hegyeken, erdőkön és Valais, Uri és Graubünden kantonokon keresztül Zermattba. Zermattban mászzon fel a Gornergrat vasúton körülbelül 10 000 métert 33 perc alatt a legfelső Gornergrat üdülőhelyig, közvetlenül a híres Matterhorn mellett. Túl sok vonatfoglalásnak tűnik egy utazáshoz? A Holidays by Trainnek erre is van nyolc napos csomagja.

Whitefish Mountain Resort


Míg az utazás első fele nem sok a tájról szól, hacsak nem merészkedünk a szeles síkságokra, az Amtrak's Empire Builder eléri a Sziklás-hegységet, és ez az egyik leglélegzetelállítóbb túrák Amerikában. Chicagót elhagyva a vonat körülbelül 22 órát vesz igénybe Minneapolisból körülbelül 31 óra alatt, hogy elérje a szabadban élők paradicsomát, a White Fish-t. Ingyenes S.N.O.W. Transzferbusz a Whitefish Mountain Resortba.

Alaszka

Nehéz lesz szebb vonatutakat találni, mint Alaszkában, ahol az alaszkai vasút Seward lenyűgöző tengerpartjától a gleccsereken át Anchorage-ig, a Denali Nemzeti Parktól pedig Fairbanksig tart. Az egész vasutat megéri az utazás, de ha síelni szeretne, álljon meg Denaliban. Meglehetősen tapasztaltnak kell lennie a lesiklási munkák elvégzéséhez, és még az is lehet, hogy belevág a heli-síelésbe. Alternatív megoldásként a parkban a sífutás az egyik legnagyobb téli menekülés a világon, és nagyszerű módja annak, hogy Denaliban láthassuk a rengeteg turistát.

Ha vonattal szeretne síelni néhány jól karbantartott lesiklópályán, az Adventures By Rail nyolcnapos túrát kínál, amely magában foglalja az Alaska Railroadon való kirándulásokat és a Valdez síközpontjaiba vezető utat.
 
Top