De aki szereti a telet és a szokatlan hosteleket, az megtalálja az Elsát

almody

Administrator
Staff member
Szívesen elcserélne memóriahabos matracokat és magas szálú lepedőket egy éjszakára egy jégszállóban, amely úgy nézett ki, mint fagyott palotájára. A hóépítészek és művészek által épített jégszállodák ideiglenesek, és nagyon szép élményt nyújtanak. Itt vannak a világ legőrültebb jégszállói, ahol eltölthet egy hideg éjszakát.

Ice Hotel Jukkasjarvi, Svédország

A svédországi Ice Hotel Jukkasjarvi eredetileg 1989-ben nyitotta meg kapuit, és ez az első jéghotel, amelyet valaha hoztak létre. A közeli Torne folyó hó- és jégtömbjeiből készült, művészek szakszerűen faragták meg, hogy minden helyiség különleges legyen. A helyiségben nincs fűtés, mivel senki sem akarja, hogy a szobája és a benne lévő gyönyörű faragványok elolvadjanak, így mindig 23 Fahrenheit fok körül van. Egy másik épületben lehet szaunába menni felmelegedni és kihasználni az utazást a fürdőszoba használatára. A szobákban nincs vízvezeték sem.

A szállodában körülbelül 100 vendég befogadására alkalmas szobák, recepció, étterem, bár, templom és jégformázó stúdió található. Míg a legtöbb szoba csak decembertől áprilisig áll rendelkezésre, néhány szoba egész évben foglalható az ICEHOTEL 365 részlegben, köszönhetően a nap 24 órájában hűtött napelemeknek. Az Ice Hotel Jukkajarviba jutni ugyanolyan szórakoztató, mint egy kutyaszánra vagy motoros szánra, és túrázni a havas vadonban, ahol az északi fények gyakran táncolnak fent.

Village Vacances Valcartier

A kanadai Quebec külvárosában található Hotel de Glace tudja, hogyan éreztesse vendégei kényelmesen magát akkor is, ha körülötte minden fagyos. Minden szoba más-más témájú, és tele van művészettel, beleértve a jégszobrokat, és néhányban még saját kandalló is van, de semmi sem olvad el. Ahogy az várható volt, a hőmérséklet soha nem haladja meg a 27 Fahrenheit-fokot, de a szobájában nagyon védettnek érzi magát az elemektől. Kint van egy jakuzzi és szauna, ahol meg lehet nedvesedni, nehogy leessen a lábujjak. A szálloda Észak-Amerika legnagyobb téli parkjában található, nappali és éjszakai hócsúszdákkal, havas lejtőkkel a csővezetékekhez, és egy nagy, éjszaka megvilágított korcsolyapályával.

Schneedorf Igloo, Ausztria


A Tiroli-hegység egyik legmagasabb csúcsán található Schneedorf Igloo szállodában egy saját kezűleg épített igluban fog aludni. Van egy útmutató, amely segít megérteni az egyedülálló rezidencia felépítéséhez szükséges technikákat és készségeket. Ebédszünetben egész nap ezen dolgozol, éjszaka pedig próbálkozol. Ha inkább kihagyja a munkát, foglalja le valamelyik előre elkészített jégszobát. Válasszon a négyágyas vagy romantikus kétágyas szoba iglu között, természettel körülvéve.

Hotel of Ice, Balea-tó, Románia

A 2005-ben, a maga nemében elsőként Kelet-Európában megnyílt Hotel of Ice a kartisvári Balea-tónál minden télen várja vendégeit. A felvonóval megközelíthető szálloda a Kárpátok legmagasabb dombjain található. Jégépítészek és művészek minden évben kézzel faragják az egészet, a Balea-tóból, Románia legnagyobb gleccsertavából származó hó és jégtömbök felhasználásával. Nincs két egyforma szoba és nincs két egyforma évszak, minden évben megváltoztatják a témát, hogy érdekesebbé tegyék. Az idei téli szezon témája a Zene a jégen, a termeket pedig híres zenészekről nevezték el, a klasszikus zeneszerzőktől a rock és popsztárokig.

Snow Hotel a Snow Castle Resortban Kemiben, Finnországban


A kemi SnowCastle Resort részét képező SnowHotel luxusszállodának számít, bár a szoba hőmérséklete mindig 23 Fahrenheit-fok, és a sarkvidéki viszonyokra tervezett hálózsákokhoz és lepedőkhöz báránybőr huzatot kap. A szobák tágasak, és mindegyikben egyedi faragvány található az ágy mellett. Ha nem érzi jól magát a szobájában, feltétlenül nézze meg a hóvárat. Az 1996 óta minden télen tengervízből származó hóból és jégből épült építmény egy gyönyörűen díszített középkori várra emlékeztet faragott falakkal. Kemiben számos téli tevékenység várja, ezért ne hagyjon ki egy napot a jégkartinggel, jéghorgászattal vagy akár egy fat bike szafarival sem.

Sorrisniva Igloo Hotel Alta, Norvégia

A norvégiai Sorrisniva Igloo szállodát, a világ legészakibb jégszállodáját 1999 óta minden évben körülbelül öt hét alatt építik újjá helyi munkások és művészek. A helyi hagyományokról, művészekről és kézművesekről szóló új témák felhasználásával a szálloda 26 hálószobája, négy lakosztálya épült. , jégbárt és jégkápolnát, és díszítse fel őket csodálatos i. A csodálatos szálloda által szervezett tevékenységek közé tartozik a motorosszán-szafarik és a szánkózó találkozó a számi családdal és rénszarvasaikkal.

Jég szállodai szoba hálózsákkal

A svájci székhelyű Igloo Dorf falvaknak hét helyszíne van: öt Svájcban, egy Németországban és egy Ausztriában. Minden iglu falu minden évben felépül és külön tematika szerint szobrokkal díszítették. A szobákat félkörben egy alagútrendszer köti össze, amely egy étterem köré összpontosul, és egy bárhoz kapcsolódik. Foglalhat csoportszobát vagy romantikus szobát, némelyikük saját jakuzzival és WC-vel is rendelkezik, és mindegyik gyönyörűen díszített lenyűgöző falfaragványokkal.
 
Top